02 februari 2008

Lanzarote


Då har jag kommit hem igen efter en kanonsemester med mor, far och systrar med pojkvänner. En vecka med mycket sol, bad, god mat, vin och öl i massor.

Vi flög ner med Air Europa från Skavsta i fredags. Servicen ombord kanske inte riktigt höll någon toppklass men vi kom ner, i ett stycke, och det är ju inte dåligt det. Själva flygningen och landningen kan jag dock inte klaga på.

Mamma som fyllt 50 var själv upphovet till själva resan och det var riktigt skönt att få åka ner och möta solen. Det blåste mer eller mindre varje dag och flera dagar täcktes de annars klarblåa skyarna av moln men det var inga problem att ligga på stranden eftersom det var varmt och skönt när väl solen kom fram ordentligt.

Vi hyrde också en minibuss som rymde oss alla sju och tog en liten sightseeing runt ön. Bilden ovan visar utsikten från den nordöstra spetsen på Lanzarote. En annan häftig upplevelse var Parque Nacional Timanfaya som var det område där vulkaner och lava från tidigare utbrott dominerade landskapet. Timanfaya var den högsta toppen av vulkanerna och hela området luktade bränt och varmt trots att det senaste utbrottet skedde för länge länge sen.

Vi återvände med Air Europas Boeing 737-800 till Skavsta i god tid före utsatt ankomst och kunde trötta och nöjda återvända hem till Köping. En riktigt härlig semester!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar