20 februari 2008

Strandade förhandlingar


Inte helt oväntat strandade igår förhandlingarna mellan arbetsgivarorganisationen SARF (Sjöfartens Arbetsgivarförbund) och de båda befälsfacken SBF (Sjöbefälsförbundet) och SFBF (Sveriges Fartygsbefälsförening). Hur långt ifrån varandra parterna befinner sig för tillfället är inte känt men det är väl inte helt orimligt att tro att glipan är stor. Så just nu pratar facken ihop sig om hur de ska gå vidare. Det kanske blir strejk istället för påmönstring i mitten på mars.


I övrigt brottas jag med en envis förkylning som inte riktigt vill släppa taget. Förhoppningsvis har jag blivit kvitt den till helgen när jag ska ner till min före detta kapten Bill som numera har gått iland och har en chefstjänst i Uddevalla hamn. Jag och repen ska ner och hälsa på en sväng.

Idag trillade det in en pressrelase från VOLVO med bilder på nya bilen XC60. Den ser riktigt fräck ut men jag kan tänka att prislappen blir minst lika fräck så det är nog inte att tänka på. För den intresserade finns bilder och lite info på http://www.volvocars.com/se/footer/about/misc/Pages/XC60PressRelease.aspx

Bilden till ovan till höger är tagen vid passage av fyren Nordvalen i Norra Kvarken när vi passerade där på väg norrut mot Kemi för lastning, november 2007.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar