29 juni 2008

Dansbandsweekend i Västergötland


En stor del av mina vänner har gått bugg-kurs och är riktigt duktiga. När dessutom en av de har känningar i "Dansbands-Sverige" så är det naturligtvis ett måste att ta sig ner till Sägnernas Hus och dansa varje år. Jag följer mest med som trevligt sällskap eftersom jag inte riktigt är den dansanta typen. I år passade jag också på att fylla en funktion som fotograf.

Vi lämnade Köping på fredagsförmiddagen i husbil och en Skoda som följebil. Kursen var inställd på Falköping där Andreas skulle möta upp och proviantering för en helg med camping, fest, grillning och dans skulle ske. Resan ner gick fint och Malin manövrerar husbilen som om hon aldrig gjort annat.

På plats nere i Sandhem installerade vi oss och tände grillarna ganska fort. Fredagskvällens band var Matz Bladhs med sångare Göran Lindberg i spetsen. Det var en lite äldre publik och vi var med och drog ner medelåldern ganska markant. Trevligt var det men kanske lite kyligt och framför allt väldigt knott-rikt.
Lördagen spenderades i Jönköping på A6 och höjdpunkten där var en gudomligt god mjukglass. Sen var det bara att återgå till lägret för att förbereda för danskväll nummer 2. Blender stod för musiken och den här kvällen var det betydligt högre tempo på dansgolvet och betydligt yngre publik. Blender gjorde ett kanonjobb!

Kvällen rundades av med korvgrillning och på söndagen styrde vi hem karavanen mot Köping igen. Trötta och nöjda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar