26 december 2008

Julhelgen


Det har varit en alldeles suverän julhelg. Nya miljöer att fira jul i har inte betytt sämre miljöer att fira jul i. Vi har ju firat julen nere på Malmön där mamma och pappa har skaffat sig en liten kåk.

Det hela började med en uppesittarkväll den 23:e, eller "dan före dopparedan" som den ju också kallas. Vi käkade tacos och vissa av familjemedlemmarna vann en halv förmögenhet (100 spännkronor) på Lotta Engbergs's BingoLotto.

Julaftons morgon inleddes i vanlig ordning med öppnande av en så kallad Morgon-present som i mitt fall bestod av en DVD innehållande "Mamma Mia"-filmen. Vi tog sen på oss våra promenadkläder och tog en rejäl promenad runt Malmön innan det börjades laga gröt. Mormor anlände i lagom tid till gröten och sen löpte julaftonen på med en rasande fart. Jag brukar skämtsamt säga att julen är en enda lång måltid! Det är nog många med mig som har samma funderingar.

Kalle Anka är ju alltid Kalle Anka och ett givet inslag är Långben och Musse på campingsemester. Det som förvånar mig är att Långben varje år råkar sparka till kroken till vagnen så den lossnar från bilen och dundrar okontrollerat ner för serpentinvägarna. Att han aldrig lär sig!

Julklapparna var många och synnerligen trevliga, eller vad sägs om en bok om svensk färjesjöfarts historia med mängder av fina fartygsbilder, Guitar Hero till Wii, Jill Johnsons nya skiva och sist och absolut minst en DVD med "Mora Träsk". Jag avskyr Mora Träsk! Ända sen jag var liten och mamma tvingade iväg mig till en konsert i Folkets Hus med detta djävuls-band....eller Gävle-band menar jag...så har alltid Mora Träsk med dess "Tigerjakt" framkallat ångest!! Detta visste naturligtvis mina systrar och köpte denna skiva för att jävlas med mig.

Juldagen var ganska lugn. Vi åkte och hälsade på Farmor på ålderdomshemmet i Kolsva, jag käkade en pizza och sen var det förfest hemma hos Erik innan några drog ner till Scheele och några åkte hem till mig och spelade Wii.

Bilden ovan visar en fågel på väg in för landning vid en av farsans fågelmats-automater nere på Malmön!

God fortsättning allihopa!

2 kommentarer:

  1. Trevlig forts. på helgfirandet och välkommen i klubben för överjästa smårapare.(Julmat är kusligt smaskiskt) /Kubben

    SvaraRadera