21 januari 2009

Snart påmönstring


Nu är i alla fall brandkursen avklarad och jag är åter hemma i Köping. Så nu behöver jag inte förnya det certifikatet förrän om fem år då det är dags att fräscha upp kunskaperna på nytt.

Det börjar så sakteliga närma sig jobb-time igen. Eventuellt kan det bli så att jag ger mig iväg ner till Skåne redan på tisdag i nästa vecka. Finnfighter kommer att gå in på Öresundsvarvet i Landskrona för att döpas om och lämna varvet en vecka senare som TransFighter. Under varsbesöket kommer hon att målas om och en mängd andra underhålls- och reparationsarbeten kommer att utföras. Vi kommer också få VSAT installerat vilket möjliggör internetuppkoppling ombord. Utan att sätta förhoppningarna för högt så hoppas jag att den nya möjligheten kommer att betyda att man kan sköta sina bankärenden, hålla kontakten med vännerna via MSN och kunna ta del av nyhetsflödet på ett annat sätt.

Ytterliggare förändringar som kommer att ske är avlösningssystemet eftersom rundresorna kommer att kortas ner till ca 6 veckor vilket för med sig att vi per automatik går över på ett system där vi är 6 veckor ombord och 6 veckor lediga.

2 kommentarer:

  1. Ja visst var hennes komentar rolig skratta som fan på jobbet, de elever som satt o plugga trodde nog jag var knäpp=)

    Känns det ok o börja jobba igen?

    Kram

    SvaraRadera
  2. Du ska väl ha det så bra "till sjöss". Vi ses väl på Malins 30-årskalas, för då är du väl hemma igen?

    SvaraRadera