14 februari 2009

Sista stoppet i Europa


ZEEBRUGGE, BELGIEN, 090214, kl 14:24 svensk tid

Efter kanaltransiten styrde vi mot Wandelaar Pilot station där vår lots för Zeebrugge bordade oss igår eftermiddag. Stuveriet drog igång direkt efter ankomst men vår hissutrustning depeniserade så det blev ännu en lång kväll med problemlösning och huvudbry. Nu fungerar i alla fall allt som det ska och vi är färdiglastade för avgång mot USA.

Kl 1500 kommer lotsen ombord så jag ska snart upp på bryggan för att dra igång radarapparater och dylika tingestar. Överfarten ser ut att kunna ske ganska odramatiskt i förhållandevis gott väder. Reseledningen har beslutat att ta ett lite sydligare spår för att undvika en del lågtryck. På morgonen den 26 februari räknar vi med att kunna dra igång lossningen i Philadelphia, USA. Detta kommer att bli den 24:e gången i ordningen som jag korsar Atlanten.

Bilden ovan tagen när TransFighter är på väg in i slussen i Holtenau, Kielkanalen.

Slutligen vill jag bara önska eder alla en trevlig Alla Hjärtans-dag!

2 kommentarer:

  1. Hoppas att du också får en trevlig Alla hjärtansdag och inte bara jobb!

    SvaraRadera
  2. Jag skulle behöva dig här hemma, ett mindre datahaveri har inträffat och de är ju inte min mans huvudämne som du vet. Men det får vänta. Kram på alla hjärtansdag. I kväll blir det stroke varning igen, melodifestivalen hägrar=) Hade Kram fru Trygg

    SvaraRadera