18 februari 2009

Sjömanslivet


STRAX NORR OM AZORERNA, 090218, kl 18:00 svensk tid

Såna här dagar är det inte svårt att vara sjöman. Vår Atlantöverfart kan knappast ha börjat bättre rent vädermässigt. Vi har inte haft någon vind att tala om utan endast en behaglig dyning. Det är nu 17 grader varmt och solen skiner, vilket betyder att man gärna håller sig ute på däck på frivakten. Vi har det helt enkelt förjäkla bra.

Det kommer att bli lite mer halli-galli de närmaste dagarna men sen kommer vi kunna njuta av soliga dagar igen förhoppningsvis. Solnedgångar som den ovan är också en löneförmån som kommer med det här jobbet. Märk väl att den åtminstone inte ännu är skattepliktig ;)

Idag hade vi en brandövning och en livbåtsövning i det fina vädret, de enda som kanske hade något att invända mot det var rökdykarna som var tvungna att klä på sig skyddskläder och apparatur för att fullgöra sin plikter.

I morgon bitti räknar vi med att passera Flores Island och förhoppningsvis kan jag få en fin bild att lägga ut på bloggen vid tillfälle. Tyvärr kommer vi snart att hamna utanför det område som våra 3 Internet-satelliter täcker vilket innebär att vi förlorar uppkopplingen mot nätet några dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar