04 mars 2009

Temla


POINTE DE MONTS, ST LAWRENCE, 090304, kl 19:40 svensk tid

För någon vecka sen satt vi och läste Linas blogg och såg Filippa baka semlor. Gissa om det såg smaskigt ut, så jag raggade upp ett recept på semlor på internet, skrivet på engelska och gav till kocken ombord. Så igår kväll tog han mod till sig att prova denna svenska delikatess och han hade till och med gjort sin egen mandelmassa. Han får klart godkänt för sin insats och vi njöt i fulla drag. Tyvärr hade vi ingen riktig vispgrädde ombord utan bara "sprutgrädde" och den går inte att få lika fast och fin, vilket gör att grädden ser lite simmig ut på bilden ovan.

Annars har vi det ganska bra om dagarna, vi är ju ett härligt gäng ombord som har lätt till skratt. Kanske lite väl lätt eftersom vi ibland nästan skrattar oss harmynta på våra möten. Ta till exempel igår när kapten skulle spexa till det lite genom att sätta sig på huk hållandes i bordskanten. Naturligtvis går något fel och han tappar taget om kanten och ramlar handlöst bakåt. Resultatet blir att han blir liggande likt en sprattlande skalbagge på durken. Då är det svårt att hålla sig för skratt vill jag lova.

Vi ankommer Baie Comeau om 3.5 timma och börjar lasta så fort vi har knutit fast. 9 500 ton ska vi lasta men de kör dygnet runt så det tar nog ca 3 dagar innan vi kan dra oss mot nästa brygga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar