23 mars 2009

Till kaj igen


TERNEUZEN, NEDERLÄNDERNA, 090321, kl 16:50 svensk tid

Då har vi klarat av sjöresan från Ferrol och knutit fast i Terneuzen för att lossa ytterligare en del av vår last. Det var blåsigt och en del andra fartyg i vägen när vi skulle manövrera till kaj idag så det var inte helt enkelt att få damen dit vi ville. Det rådde också stor oenighet om huruvida vi ens skulle få plats vid kajen eller inte. Det visade sig att det fanns tillräckligt med utrymme för den ståtliga, 178 meter långa, TransFighter.

På vägen in körde vi om ett annat svenskt fartyg, som kan ses på bilden ovan, nämligen Donsötanks EVINCO.

Stuveriet har dragit igång så sakteliga men just nu är det spöregn så då får vi hålla an ett tag. Det har sagts förut på den här bloggen men här kommer det igen: Papper och vatten hör inte ihop.

Jag kan också rekommendera MarineTraffic för den som är nyfiken på var vi är någonstans. Där kan man följa oss via vår AIS-transponder så länge vi är inom räckhåll för de stationer som är kopplade till den här hemsidan. Man kan söka på enskilda fartyg eller hela områden. En kul grej för den sanne båtologen eller för intresserade anhöriga.

Vi räknar med att bli liggande till onsdag kväll så nere i maskin har de dragit igång ett "långjobb" nämligen en så kallad kolvhalning. Alltså en överhalning av en av de många kolvarna på huvudmaskineriet. Ett arbete som av förklarliga skäl endast kan utföras när spisen i fråga är stoppad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar