09 maj 2009

Båtägare


Nu när mor och far flyttat ner till Malmön har vi under en längre tid diskuterat om vi skulle slå våra påsar ihop och köpa en gemensam båt för att kunna ta oss ut på Mälaren. Det har naturligtvis inte varit tanken att det skulle vara någon stor båt utan en liten smidig båt som lämpar sig för badutflykter.

Vi har kikat runt lite på begagnatmarknaden och igår drog vi iväg för att kika hos några båthandlare i Örebro och Laxå. I Örebro hittade vi faktiskt en båt som passade oss och vår plånbok. Båten är tillverkad av Höga Rodd och är av 2009 års modell. Så vi gjorde affär och båten kommer att utrustas med lite stöldskydd och en GPS/Plotter av märket Garmin innan vi kan ta hem den. Tyvärr kommer jag att hinna ut på sjön igen innan den anländer så jag får vänta med premiärresan till jag kommer hem. Något som förmodligen inte sker förrän i mitten på augusti.

Båtens fulla beteckning är HR 440sc och är en 4,46 meter lång och 1,86 meter bred skapelse som kommer att ha en Mercury utombordare i aktern. En fyrtaktare på 50 hästkrafter närmare bestämt. Just den här båtmodellen är en nyhet för i år, i HR's utbud, och kampanjpriset var mycket tilltalande.Så kommande vecka kommer att gå åt till att förbereda påmönstring och avslutas med bröllop i Malma kyrka. Ska bli mycket trevligt!

Samtliga fotografier är hämtade på Höga Rodds hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar