25 maj 2009

Löningsdag


ATLANTEN, 2009-05-25, kl 18:20 svensk tid

Idag är löningsdag, fast härute bland fiskmåsarna finns inte mycket att spendera löningen på. Lika bra är väl det!

Det händer lite då och då att även jag, som i vanliga fall huserar uppe på däck, irrar mig ner i katakomberna till maskinsternas arbetsplats. Idag var en sådan dag. Jag behövde nämligen gå ner och öppna några ballastventiler som inte gick att köra via datorsystemet ombord. Då får man ta sitt hörselskydd och slinka ner i fartygets mörka inre och köra ventilerna där nere istället. Bilden ovan visar kontrollrummet nere i maskin. Det är ändå trevligt att kommma ner lite då och då för att se hur maskinisterna har det om dagarna.

För tillfället har vi en ganska kraftig dyning som gör att det stundtals lägger över ganska mycket. Jag har just nu fullt sjå att hålla mig kvar i stolen vid datorn eftersom fartygets 2:e styrman tycks ha hittat de största av groparna i havet för stunden. I övrigt skiner solen och nu när lastrummet är tomt passar vi på att fräscha upp därnere med lite ny färg på skotten.

3 kommentarer:

 1. Klockan är nu 22:32 svensk tid, det är inte bara 2:e styrman som hittar gropar. Tror bestämt att du missade en grop om styrbord :)

  SvaraRadera
 2. Repen sa...

  Instämmer helt och fllt med föregående "talare"

  SvaraRadera
 3. Det har nu gått 3 timmar sen Martin lämnade över vakten till mig och det har nu lugnat sig betydligt :) Jag behövde bara hitta bort från vägen han valt och det tog lite tid. Jag ber om ursäkt för de obekvämligheter detta må ha orsakat...haha

  SvaraRadera