02 juni 2009

Första lastningshamn


BAIE COMEAU, QUEBEC, CANADA
2009-06-02, kl 17:40 svensk tid


Vi förtöjde här i Baie Comeau igår morse men möttes av ett envist regnande. Detta fördröjde lastningsstarten ett helt skift och först vid 16-tiden igår kunde vi komma igång med att ta ombord de pappersrullar som är destinerade Bremen och Terneuzen.

Idag lyser solen och det är riktigt varmt och behagligt. Stuveriet, som här kör dygnet runt, har jobbat på bra under natten och vi kommer att kunna komma iväg till Pointe au Pic för att börja lasta där i morgon eftermiddag.

Det stundar ju EU-val och tyvärr har det skett en del missförstånd som lett till att vår möjlighet att delta i detta val kraftigt reducerats. Vi har beställt valmaterial från svenska ambassaden i Ottawa med förhoppningen att det skulle ha anlänt nu till Baie Comeau. Så har dock inte skett och en förutsättning för att våra röster ska räknas är att de är på plats i Sverige senast dagen efter valet. Så ju längre tid det tar för oss att få materialet desto mindre blir ju chansen att vi hinner få fram röstkuverten till Sverige i tid. Om det nu blir röstning ombord så kommer naturligtvis detta uppmärksammas här på bloggen.

Vi håller tummarna för att vi kommer kunna få möjlighet att utöva våra medborgerliga rättigheter tillika demokratiska skyldigheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar