29 april 2010

Båttransport, visdomstand och TransFalcon


I början på veckan var det äntligen dags att hämta hem vår båt från vinterförvaringen i Örebro. Så jag bytte bil med mor och far (eftersom jag inte har någon dragkrok) och begav mig iväg till Repslagar'n i Örebro för att göra upp räkenskaperna och dra hem båten till Köping. Allt gick strålande men vattenståndet i Mälaren gör att bryggan vi brukar ha båten liggandes vid står under vatten för tillfället, så ännu är båten i tryggt förvar på land.

I går slog jag mig ner i tandläkarstolen på Folktandvården igen för att få hjälp med att plocka ut en visdomstand som växte snett. Så det krävdes några kirugiska ingrepp för att få ut den, bland annat delades tanden i 3 delar och tandköttet behövde skäras upp lite. Så jag går runt med en svullen kind och har 4 stygn där tanden satt.

På söndag ser det ut som om att jag får tillfälle att se Mälaren från sjösidan. Jag har aldrig kommit sjövägen till Köping med något större fartyg tidigare. Nu kommer dock TransFalcon tillbaka till Köping och den här gången med Thomas som befälhavare. (se tidigare blogginlägg från i påskas) Så planen är att jag tar mig till Södertälje där de räknar med att slussa in i Mälaren vid 9-tiden på söndag morgon och får sen följa med fartyget hela vägen hem till Köping. Det ska bli skitroligt och förhoppningsvis ges det möjlighet till att knäppa några fina bilder längs vägen också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar