23 maj 2010

Kielkanalen avklarad

En fin försommarkväll utanför Kiel. Möter STENA GERMANICA
UTANFÖR CUXHAVEN, TYSKLAND
2010-05-23, kl 12:00 svensk tid


Lastningen i Lübeck har vi nu avverkat och vid 10-tiden idag på förmiddagen slussade vi också ut ur Kielkanalen efter en nattlig färd längs densamma. Vi har fortfarande lots ombord och befinner oss i den tyska floden Elbes mynning i närheten av Cuxhaven.

Det har varit strålande väder både igår och nu på morgonen men så snart vi stack ut stäven i Elbe kom dimman. Det är ganska tjockt och mjölkigt utanför ventilen så det gäller att god koll på radarskärmen. Det finns många fritidsseglare ute så här på helgen och för dem är tydligen inte tjocka något som avskräcker.

Vi blev omkörda i dimman av en polskflaggad motorbåt av märket Princess och han lyckades senare komma över på fel sida i farleden och nästan krocka med mötande trafik. Radarövervakningen på Elbe är god och operatörerna på "Elbe Traffic" skrek sig hesa på VHF:en för att försöka få kontakt med båtens skeppare. Utan framgång. Nu lyckades man undvika en kollision men sånt här ses inte med blida ögon av de tyska myndigheterna så inom 20 minuter blev denne polske fritidsskeppare bordad av ilskna poliser som genast talade honom tillrätta. Det är väl inte helt omöjligt att det blev dryga böter också.

Vi tuffar på mot Zeebrugge i alla fall och räknar med att ta lots vid Wandelaar i morgon kl 13.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar