02 maj 2010

Ny månad nya insatser

Då har vi vänt ytterligare ett blad i almanackan och tiden susar fram likt ett skenande tåg. Det är snart dags att överge ledighetskommittén och packa väskan för en ny period ombord i TransFighter. Någonstans runt 17 maj räknar jag med påmönstring.

Sen sist har det firats Valborg och gårdagskvällen bjöd på en trevlig tillställning tillsammans med mor o far. Jag stod för matlagning och de stod för sällskapet!

Det blev ingen tur med TransFalcon idag eftersom befälhavare Rundberg meddelade mig i fredags att stuveriet i Kokkola varit snabbare än beräknat och ETA Södertälje var nu mitt i natten mellan lördag och söndag. Så vi har siktet inställt på avgången som beräknas till onsdag i dagsljus. Om så blir fallet följer jag med fartyget från Köpings Djuphamn till slussen i Södertälje. Återstår att se hur det utvecklas, allt kan hända i shipping!

3 kommentarer:

 1. Hej Pontus.
  Blev ju en smärre kollision mellan Coral Ivory och m/v Sunnanhav i Köpings hamn när den förstnämna skulle vända.
  Men du som verkar ha bra koll på båtar, är Coral Ivory samma tanker som Baltic Viking som tidigare levererade ammoniak till Yara?

  MvH Thomas

  SvaraRadera
 2. Hej Thomas!

  Det är helt riktigt att Baltic Viking numera heter Coral Ivory. Hon byggdes 2000 som Baltic Viking för Norsk Hydro och bytte sedermera namn till BW Helen när hon bytte ägare (BW Gas AS) och nu heter hon alltså Coral Ivory.

  //Pontus

  SvaraRadera
 3. Tackar.
  Vi hade en disskusion här hemma i helgen hurvida det var samma fartyg eller inte.


  Hälningar// Thomas

  SvaraRadera