07 maj 2010

Ombordbesök TransFalcon


I onsdags blev det äntligen av att få åka stor båt på Mälaren. Även om TransFalcon är bra mycket mindre än TransFighter som jag till vardags är van vid så är Falcon en stor båt med Mälarmått mätt. Detta märktes om inte annat när vi skulle vända runt i hamnbassängen i Köping där det inte är så stora marginaler.

Det finns många trevliga passager i Mälaren har jag upptäckt och en utav de mer utmanande rent manövreringsmässigt är girarna innan Hjulstabron när man är på utgående. Kul att få vara med om och vädret kunde knappast ha varit bättre.

Jag håller just nu på att ladda upp bilderna jag tog under äventyret i Mälaren och när det är färdigt kommer jag lägga ut en länk här på bloggen för den intresserade.

1 kommentar:

  1. Va kul att se sina gamla hemtrakter där jag lärde mig segla som liten grabb i grannens M30a och Köpings hamn där jag mönstrade av en gång i forntiden med men gamla resegrammofon utan verk men massor med smuggelcigaretter...

    Mässkalle

    SvaraRadera