31 maj 2010

Överstyrmansväder

TransFighter sedd från förmasten
MITT UTE I ATLANTEN
2010-05-31, kl 19:00 svensk tid


Mellan lågtrycken tittar solen fram och så kallat "Överstyrmansväder" infinner sig. Med det menar jag så pass bra väder att det lämpar sig för underhåll ute på däck och ta hand om båten. Mår båten bra, mår överstyrman bra!

En ny vecka har tagit fart ombord och efter helgens tråkiga väder med en hel del regn och överspolande sjö var det med stor glädje jag konstaterade att vinden mojnat, sjön lagt sig och att solen hedrade oss med sin närvaro denna sista dag i maj. Det finns mycket att pyssla med ute på däck. Repen svetsar och däcksgänget vaskar, slipar och målar.

I morgon möter vi nästa lågtryck så då är risken överhängande att det är grått och mulet med vinden ylande runt knutarna. Det är förhoppningsvis det sista vi ser av tråkigt väder för den här överresan och slutspurten mot Cape Henlopens lotsstation ser ut att krönas med ytterligare en dos "Överstyrmansväder".

Lördag kväll tar vi lots. Söndag morgon börjar vi lossa.

3 kommentarer:

  1. Finns det planer på att måla den fluorescerande färgen på bygget, eller ska det införas en annan färgsättning på Fighter?

    SvaraRadera
  2. den fluorescerade färgen på bryggans "keps" kommer att bättras på under sommaren.

    SvaraRadera
  3. Okej, tack för det svaret.

    SvaraRadera