17 juni 2010

Det går hett till i Pointe au Pic

Det såg inte helt kontrollerat ut men han lyckades få bukt på elden
Foto: Pontus Jönsson
POINTE AU PIC, QUEBEC, CANADA
2010-06-17, kl 15:45 svensk tid


Då har vi kommit fram till lastningshamn nummer tre i ordningen och det är en välbekant hamn, nämligen Pointe au Pic. All last är inte färdigproducerad så stuveriet gick hem redan kl 17 igår vilket möjliggjorde ett litet samkväm i min hytt. Hela svensk-gänget tittade förbi för lite skitsnack och en kall öl. Prognoserna som visade att det skulle bli 34 grader varmt här i Pointe au Pic visade sig vara helt fel men vi har det ändå behagligt med knappa 20 grader i luften.

Vi vågade oss till och med iland för att besöka "Café de la Gare" som är en fd järnvägsstation där man numera serverar mat och dryck. Tack vare vår reparatör Micke finns också Fireball i deras utbud sedan en tid tillbaka. Kvällen fortsatte sen till nästa hak som kvällen till ära hade en Stå-upp-komiker på scen. Det var ganska värdelöst för vår del eftersom ingen av oss är begåvade med några större kunskaper i det franska språket. De inhemska verkade uppskatta hans till synes meningslösa babblande i alla fall.

När jag kom ut på däck i morse vädrade jag brandrök och tittade upp på bergsknallen mitt emot fartyget och där var det någon som eldade för fulla muggar. Först trodde vi att det var en skogsbrand men husägaren stod bredvid med en trädgårdsslang upptäckte vi och av lukten att döma var det inte träd som brann utan snarare gamla bildäck eller dylikt. Helt under kontroll verkade det hur som helst inte vara men efter en stund lyckades mannen i fråga släcka branden. Lite vardagsdramatik på morgonkvisten alltså!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar