15 juni 2010

Flodresa på St Lawrence

Bjuder på ännu en vy över Pictou
Foto: Pontus Jönsson
PÅ VÄG IN I ST LAWRENCE-FLODEN
2010-06-15, kl 17:00 svensk tid


Vi hann inte riktigt bli färdiglastade i söndags kväll så det blev ytterligare några timmar arbete på måndagen innan vi vid lunchtid kunde avgå Pictou. Detta var precis i tid för högvattnet så djupgåendet utgjorde inget problem när vi gick. Detta är annars något man måste tänka på i Pictou eftersom det inte är så gott om vatten på väg ut från hamnen.

Under natten började det blåsa upp en ilsken nordvästan som drog ner farten rejält men nu på förmiddagen avtog vinden och vi löper på bra ner mot Escoumins lotsplats. Där ska vi ta ombord vår lots för Pointe au Pic. Det hela beräknas gå av stapeln ikväll lokal tid och vi är förhoppningsvis fastknutna strax efter midnatt. Vi har två dagars lastning där att se fram emot innan vi drar oss österut mot Newfoundland för att fylla upp fartyget innan vi sticker över Atlanten. Självklart tänker vi bunkra Fireball också.

2 kommentarer:

  1. Mycket intressant att läsa om dina upplevelser på sjön. Blogga på!:)

    SvaraRadera
  2. Tackar Ole! Jag har med spänning också följt dina eskapader ombord i Träflyte. Tanken på en flytande sommarstuga tilltalar mig mycket. Verkar vara en harmonisk tillvaro.

    SvaraRadera