11 juni 2010

Halifax över dagen igår

TransFighter till kaj vid Pier 27 i Halifax
Foto: Pontus Jönsson
UTANFÖR SCATARIE ISLAND, NOVA SCOTIA, CANADA
2010-06-11, kl 17:00 svensk tid


Det var första gången för min del som jag lastade papper i Halifax, Nova Scotia. Tidigare har jag legat på redden och bunkrat med både Alida Gorthon och Corner Brook så det var kul att få komma till kaj i denna mysiga stad. Inte för att jag hade tid att gå iland men de som gjorde det sa att det var mysigt. Jag mönstrade på Alida i Halifax en vår och eftersom båten var försenad fick jag bo 3 nätter på hotell och hann då utforska omgivningarna betydligt bättre.

En av de roligare inslagen jag såg redan då var bogserbåten THEODORE TOO eller "Bosse Bogserbåt" som han är mer känd som i Sverige. Därför var det extra kul att just den bogserbåten var ute på en tur i hamnen och passerade vår kajplats på fördmiddagen.

"Bosse Bogserbåt" på rundtur i Halifax
Foto: Pontus Jönsson
Lastningen gick fint och vid 21-tiden igår lämnade vi Pier 27 i Halifax för att på lördag morgon ta lots utanför Pictou. Där ska vi lasta pappersmassa och räknar med att spendera helgen på orten. Även Pictou blir en ny lastningshamn för mig och det är alltid kul att "vidga sina vyer".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar