13 juni 2010

Lastar massa i pittoreska Pictou

Vid hamnpromenaden i Pictou
Foto: Pontus Jönsson
PICTOU, NOVA SCOTIA, CANADA
2010-06-13, kl 15:40 svensk tid


Hamn nummer två i Canada för den här resan är som bekant Pictou. Det visade sig vara en mysig lite by där TransFighter tar upp halva byn vid lastningskajen och vid vår ankomst fördubblades antalet i byn. Nej fullt så illa är det inte utan det fina vädret och Pictous vackra omgivningar lockar till sig en del turister och vid min korta promenad iland igår så var det förvånansvärt mycket liv och rörelse. En trevlig turistort på det hela taget.

Lastningen av pappersmassan knallar på och förhoppningen är att vi kan komma iväg mot Pointe au Pic någon gång ikväll. På grund av vår storlek och vårt djupgående är avgången väldigt beroende av högvatten.

Lotsen som tog oss in skröt om att Pictou var känt för att det aldrig förekommer dimma. Så döm om vår förvåning när vi vaknade upp imorse och det var alldeles tjockt ute. Man kan inte lita på någon.

I fredags kväll när vi rundade Cape North ringde styrman Jocke mig i hytten och sa att det såg ut som om fyren Cape North hade rasat ihop. Jag kilade med raska steg upp till bryggan med kameran i högsta hugg och mycket riktigt, fyrtornet hade fått vika sig för vädrets makter. En lustig syn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar