02 juni 2010

Möte på Atlanten

M/S TransHawk på resa från Savannah, USA till Rauma, Finland
Foto: Pontus Jönsson
ATLANTEN, SYDVÄST OM GRAND BANKS
2010-06-02, kl 23:00 svensk tid


I morse när jag kom upp på bryggan för att ta över vakten såg jag ett AIS-mål på radarn. Bara en sån sak, ett möte på Atlanten är inte helt vanligt. Nu visade det sig vid närmare efterforskning att det inte var vilket fartyg som helst vi skulle möta. Nej det var en kompis ur Transatlantic-flottan, TransHawk, som på storcirkel från Savannah i USA till Engelska kanalen lyckades tangera vår resväg. Hon hade China Clay i lastrummen destinerad Rauma i Finland.

Strax efter jag kom upp ropade också styrman på TransHawk upp oss för ett vänligt samtal i etern. Det visade sig vara en gammal bekant till mig från tiden ombord i Alida Gorthon, Enrico, som nu är styrman där.

Så en helt vanlig onsdag mitt ute i ingenstans mötte jag inte enbart ett fartyg jag kände igen utan också en styrman jag kände. Man blir lite förvånad ibland!

1 kommentar:

  1. Snygg bild på min gamla skuta. Själv har man dragit vidare till mer lönsamma jaktmarker och seglar numera tankbåt... ;-)

    Hoppas allt stod bra till med 2/O Lontoc & company.

    BRGDS / foggy

    SvaraRadera