29 juni 2010

Spansk kustfart

Santander i Spanien
Foto: Pontus Jönsson
SANTANDER (Muelle de la Margen Norte), SPANIEN
2010-06-29, kl 13:00 svensk tid


Igår morse klockan 06 tog vi lots för Ferrol, lossade under dagen och avgick på kvällen. I morse var det dags för ny lots för Santander och här lossar vi under dagen för avgång i kväll. Sen har vi en lite längre sjöresa på 1.5 dygn framför oss innan vi tar lots för Rouen vid Le Havre. Det ser ut att bli en "kryssning" längs Seine på dagtid på väg in till Rouen i alla fall. Trevligt.

Santander är en ny bekantskap och stället ser väldigt mysigt ut. Jag hinner inte iland den här gången men vem vet, nästa gång kanske vi har mer last hit och då kanske det hinns med ett besök på stadens gator och torg.

Vädret är fortsatt gott humöret hos besättningen på topp. Vad annat kan väntas på upplopsrakan mot avmönstring. När exakt detta går avstapeln är till största delen beroende på hur de arbetar i England under helgen.

Juni går mot sitt slut och vi ser alla fram emot ett juli med övervägande ledighet och strålande väder!

1 kommentar:

  1. Santander är en mycket trevlig stad som jag har gått på i många år. Några steg från gaten finns Bar Nueva York där ägarinnan härstammandes från Equador håller pilsnerstopen i frysen så bärsen hålls kall!

    SvaraRadera