04 juni 2010

Tvättat pengar

Pengatvätt
Foto: Pontus Jönsson
SÖDER OM GEORGE'S BANK
2010-06-04, kl 18:00 svensk tid


Jag brukar med jämna mellanrum beskriva det lyckorus som infinner sig när man ser att den gemensamma tvättmaskinen ombord är tillgänglig. Den har mycket hård beläggning och det gäller att vara kvick i benen för att hämta smutsvätten och hinna lägga den i maskinen utan att nån hunnit före. Idag var en sån dag när maskinen var ledig och i min tvätt-iver glömde jag en mycket viktig detalj.

Det hela började på förmiddagen när kapten kom och levererade de 50 US-dollar som jag varskott att jag ville hämta ut. Vi får två nätter i Philadelphia och ett besök på Famous Daves är ju givet och pengar måste man ju ha. Därav detta smärre kontantuttag. 50-dollarsedeln stoppade jag ner i säkert förvar i byxfickan.

Efter lunchen tittade jag förbi tvättstugan och ser tvättmaskinen ledig. Jag beger mig upp till hytten och rafsar ihop smutskläderna och kommer i sista stund på att jag ska byta om också så att kläderna jag har på mig kan gå med i maskinen.

Jag fyller maskinen, väljer rätt program och trycker på START.

Tillbaka i hytten börjar jag fundera på dagens blogginlägg och trevar i fickorna efter lappen med aktuell position som jag så omsorgsfullt noterat innan jag gick ner från bryggan. DÅ! Slår det mig att lappen ligger i byxorna som ligger i tvättmaskinen, men vad värre är: så gör också 50-dollarsedeln!

Jag rusar ner för lejdarna och avbryter tvättmaskinen mitt i programmet. Den har precis kört Pre-wash och tömt ut sitt vatten inför nästa steg så jag kunde få upp luckan på en gång. Kläderna är naturligtvis genomvåta men ur byxfickan lyckas jag fiska upp både positionslappen och sedeln i förvånansvärt bra skick. Vilken lycka.

50-dollarsedeln hänger nu på tork inne i badrummet.

2 kommentarer:

  1. Så kallad Green-wash!

    SvaraRadera
  2. Pontus,US-dollars tål 90 graders vittvätt utan att ändra skepnad.Tro mig jag har lyckats med den bravuren.
    Ha det så trevligt i Filadelpia,hälsa sonen.

    SvaraRadera