09 juni 2010

TWIC-kort

En nöjd styrman med sitt nya TWIC-kort :)
GEORGES BANK, AMERIKANSKT VATTEN
2010-06-09, kl 17:00 svensk tid


Äntligen har jag kunnat hämta ut mitt TWIC-kort i Philadelphia. Detta kort möjliggör att jag utan eskort kan ta mig från fartyget till hamnens "huvudentré". Detta i kombination med de landgångspass vi får utfärdat vid ankomst gör att jag kan gå iland i USA när helst det passar mig. Jag kan även tillåtas eskortera upp till 5 besättningsmän. Att gå iland i Philadelphia har sedan TWIC (Transportation Worker Identification Credential) infördes i december 2008 varit problematiskt. Nu är det i alla fall fritt fram för min del.


Vi kom ju fram till Philadelphia i söndags och lossningen gick undan, redan på måndagen vid 21-tiden kunde vi avgå mot vår nästa hållplats Halifax som vi kommer fram till imorgon torsdag.

Vi har haft två dagar med fantastiskt väder även om jag igår spenderade hela eftermiddagen och kvällen nere i maskinrummet (där solen aldrig skiner) för att pumpa ballast fram och tillbaka. Allt i enlighet med kanadensiska myndigheters krav. Idag blev det en spontanövning där vi lekte med tanken att eleven, John, ramlat och slagit sig så illa att han behövde evakueras med helikopter.

Nu ska jag ta igen lite sömn!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar