07 juli 2010

Dykare i vattnet

En djupdykning i Terneuzens hamnbassäng
Foto: Pontus Jönsson
TERNEUZEN - RORO1, HOLLAND
2010-07-07, kl 16:00 svensk tid


Efter avgången från Northfleet hördes missljud i bogpropellern vilket föranledde en besiktning för att vara på den säkra sidan. Idag på förmiddagen här i Terneuzen så kom det en dykerifirma som skickade ner en av sina bästa män för uppdraget att undersöka vår bogpropellertunnel. Vi kunde följa hela förloppet via en TV-skärm uppe på kajen. Det framkom dock ingen förklaring till dessa missljud, allt såg normalt ut.

Stuveriet gjorde ett bra jobb och lossade ut oss förhållandevis snabbt. Detta var ett måste för att chansen fortfarande skulle finnas för avmönstring på lördag. Kontoret i Helsingborg var dock av annan åsikt och vi kommer att anpassa för lossestart i Bremen på fredag morgon. Därmed försvann den sista strimman hopp om att kunna vara med på Felix dop i Malmö på lördag. I stället blir det avmönstring på Helsingborgs redd på söndag eftermiddag.

Bifogar avslutningsvis en bild på ett annat svenskt fartyg som passerade oss här i Terneuzen på sin resa från Ghent till Göteborg, TOR MAGNOLIA.

Fartyget där Emma gör sin praktik just nu
Foto: Pontus Jönsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar