17 juli 2010

En sväng till Uppland

Spanairs flight JK057 strax efter landning på Arlandas bana 19L
Foto: Pontus Jönsson
Efter en härlig vecka bestående av sol, bad, turer med båten och trevligt sällskap var det dags att ta en sväng till Arlanda för att hämta mor och far som kom hem från kryssning i Medelhavet och turistande i Barcelona. På vägen passerade jag moster med familj i Vallentuna för lite lunch.

När jag närmade mig Arlanda såg jag snabbt att det var landningar på nya banan som gällde och dessutom i sydlig riktning. Detta lämpar sig mycket väl för fotografering av både landning och när planet sen taxar förbi strax nedanför paviljongen. Lite förvirrad var jag dock när deras plan låg för inflygning till bana 19L eftersom Spanair tydligen börjat måla om sina plan till nya färger. Helt okej målning. Mamma och pappa som hade fönsterplats på styrbordssidan uppmärksammade snabbt deras bil som stod parkerad vid utsiktsplatsen och kort därefter även sonen med kameran i handen som ivrigt fotograferade. Så när jag zoomade in på en av bilderna syns pappas hand som vinkar i ett av fönstren!


Efter hemkomst till Köping igen blev det grillning och lite vin innan jag trampade hemåt på min velociped. Lördagens stora evenemang är födelsedagsfirandet av Jossan. Grattis på födelsedagen syrran!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar