13 juli 2010

På hemmaplan igen

Solen går ner sista kvällen ombord
Foto: Pontus Jönsson
Avmönstringen gick nästintill planenligt. En av avlösarna var lite sen till Parapeten så TransFighter gjorde ett ärevarv runt M1-bojen som är den nordligaste av mittledsbojarna i Öresund. När Lotsarna Helsingborg sedan meddelade via VHF att avlösningsdelegationen var komplett så styrde vi ner i sundet igen och lotsbåten mötte upp mellan M2:an och M3:an.

Efter en pratstund med de nypåmönstrade och omlastning av bagage så kunde ett gäng glada sjömän se båten bli mindre och mindre i takt med att lotsbåtens Scania-dieslar kom upp i varv. Tropical Beach i Helsingborg var full av badsugna skåningar som gladeligen hälsade oss välkomna till Helsingborg.

Efter en bilfärd genom södra Sverige kom jag sen hem till Köping vid 20.30, lagom i tid för att käka pizza och kolla på VM-finalen med Malin, Andreas och Martina.

Så nu går jag mest och jäser i värmen, försöker göra så lite som möjligt på så lång tid som möjligt. Imorgon blir det dock en sväng med båten på Galten och senare ett besök hos syrran i Örebro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar