27 juli 2010

Semester i Stockholm

Mariella i förgrunden och Globen i bakgrunden
Foto: Pontus Jönsson
Jag är en av de människor som älskar Stockholm därför tackar jag aldrig nej när det erbjuds mini-semester i den Kungliga Hufvudstaden. I söndags kväll drog mamma, pappa, jag och minsta syrran iväg mot Scandic Hotell Alvik för två nätter och två dagar i storstaden.

Första dagen gick åt till att återstifta bekantskap med nationalklenoderna Skansen och Gröna Lund. Vädret var lite halvmulet men samtidigt en mycket behaglig temperatur. På Gröna Lund var vi långt ifrån ensamma och 30 - 40 minuter i kö för 45 sekunders attraktion var inte alls ovanligt. Vi varvade dock ner med att åka kärlekstunneln hela familjen! Tilda och jag åkte det skräckinjagande "Blå Tåget" som fick ett abrubt slut när vagnen stannade i sista kurvan, hela tunneln tändes upp och personalen kom springandes med frågan: "Har ni sett nån människa här?". Häxliknande dockor med yxor och fiktivt skenande tåg hade vi sett men någon mänsklig gestalt hade inte passerat. Så efter ett tag, när de inte hittat personen i fråga, fortsatte vi ut och vidare till "Kvasten" där dagens längsta kö fanns.

På kvällen tog vi Tvärbanan till Sickla Kaj och promenerade till en restaurang som hette Göteborg! Döm om min förvåning när det inte regnade, vilket det ju alltid gör i riktiga Göteborg ;) Jossan och Amir satt på kajen och väntade på oss och tillsammans käkade vi en mycket välsmakande middag. Jättetrevligt!

Tisdagsmorgonen började lika grå och mulen som måndagen men i takt med att M/S Söderarm tog oss närmare Vaxholm tittade solen fram allt mer. Så med facit i hand var det en kanonfin och varm dag i "Skärgårdens huvudstad", som de kallar sig själva, och på eftermiddagen tog vi M/S Vånö tillbaka till Strömkajen. Jag som båtnörd uppskattade naturligtvis själva båtresan men också de allahanda flytetyg som passerade revy.

Nu är jag åter i Köping och laddar om för att avsluta veckan med att hälsa på de nygifta Pantzarfelts i Västervik innan helgen. Ska bli kul att träffa deras förstfödda också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar