05 juli 2010

Vid Themsens strand

TransFighter alongside Northfleet Marine Terminal
Foto: Pontus Jönsson
NORTHFLEET MARINE TERMINAL, LONDON, UK
2010-07-05, kl 10:45 svensk tid


En ny vecka i Transatlantics tjänst har tagit sin början och avslutningen på den förra var inte helt tokig.

Vi knöt fast vid Northfleet Marine Terminal vid 16-tiden på lördagseftermiddagen och kunde i lugn och ro avnjuta den sedvanliga lördagsmiddagen bestående av biff, stekt potatis, majskolvar och god sås. Naturligtvis stod det glass på efterrättsbordet som i sin tur kröntes med jordgubsstopping. Framåt kvällen samlades några glada gossar i min hytt för att titta på fotboll och avnjuta ädla maltdrycker. En härlig lördagskväll till kaj alltså.

Igår lossade stuveriet från 07-17 och kommer göra likadant idag. Vi blir inte färdiga i kväll som räknat med utan blir liggande till i morgon. Detta borde dock inte äventyra avmönstringen till helgen men alldeles säker kan man ju aldrig vara i den här branschen.

Under gårdagen kom också en "Port Health Inspector" för att förnya vårt sanitetscertifikat. Han blev mycket imponerad av vårt fina fartyg och undrade om hann fick gå ner till sin bil och bjuda ombord sin fru också. Självklart! svarade jag och gav dem båda "the Grand Tour of the TransFighter". Det var två mycket glada och tacksamma personer som senare på eftermiddagen gick ner för fallrepet och jag behöver knappast tillägga att certifikatet utfärdades utan anmärkningar.

1 kommentar:

  1. Hej!
    Låter som ni har det trivsamt ombord mellan era förpliktelser. Jag fick denna bloggadress av Lisa Haglund, som är flickvän till John Björkman. Som mor till John är det roligt att följa rutten och hans arbete till sjöss. Tyvärr fick jag den lite sent eftersom jag förstår att du mönstrar av i helgen redan. Men jag får vara glad för det lilla. Jag försöker ha mailkontakt med honom. Kram till John. Hälsningar Rose Marie Björkman

    SvaraRadera