24 augusti 2010

En hel dag i sjön

En kväll i Santander, Spanien
Foto: Pontus Jönsson
40 SJÖMIL SYDVÄST BREST, FRANKRIKE
2010-08-24, kl 12:00 svensk tid


Fyra månader kvar till julafton!

Vi kom till kaj i Santander strax efter klockan 19 i söndags kväll och hade möjlighet att komma iland och inspektera denna trevliga stad. Vi träffade en fd överstyrman från Fighter och en fd inspektör i Gorthon som nu var i stan på varvsbesök med ett annat fartyg. Det var en mycket trevlig kväll och Santander gav mersmak. Riktigt mysig stad.

Stuveriet drog igång på måndagmorgonen och den "skvätt" pappersmassa vi skulle lossa var fixat över dagen så på kvällen kunde vi avgå mot Frankrike. Natten och förmiddagen har gått åt till att ta sig över Biscaya och vi närmar oss nu Ushant där svänger höger och in i Engelska kanalen.

Jag läste att Fort Boyard gjort come back i svensk TV och halvvägs över Biscaya ligger La Rochelle på franska västkusten och det är där utanför som "Fortet" ligger. Så om jag lyssnade riktigt noga kunde jag nästan höra Gundes ljuva stämma genom natten: "Skynda! Skynda! Sju nycklar!"

Lots för Rouen i morgon runt lunch och flodresan uppströms Seine kan ta sin början. Vi knyter väl fast framåt kvällen och stuveriet börjar sen på torsdag morgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar