06 augusti 2010

Fart genom vattnet

Nästa hamn är Pointe au Pic där detta ståtliga hotell ligger
Foto: Pontus Jönsson
NORDVÄST OM ILÉS DE LA MADELEINE, CANADA
2010-08-06, kl 18:00 svensk tid


Då är det första dagen på den här törnen som vi gör fart genom vattnet så att säga. Eftersom jag mönstrade på i Pictou så har det bara varit stillaliggande vid kaj till dess att vi inatt kunde avgå mot Pointe au Pic.

Det var länge "touch and go" om stuveriet skulle hinna få oss färdiga igår eller om det skulle återstå en skvätt till idag. Nu blev det till slut ett avslut igår kväll och kl 02.00 lokal tid hade tidvattnet nått en höjd som var acceptabel för att det stora Atlantfartyget TransFighter skulle kunna medges lämna kaj.

Så efter lite sömn tog jag över vakten på bryggan i morse och kunde blicka ut över ett disigt hav med Ilés de la Madeleine någonstans i fjärran om styrbord.

Lastning i Pointe au Pic imorgon, söndag och måndag innan vi beräknas sticka till Three Rivers (eller Trois Rivieres som det heter på det inhemska språket). Det blir en ny hamn för min del och den återfinns ännu längre upp för St Lawrence-floden än vad Pointe au Pic ligger. Det ska bli spännande att besöka denna vida omtalade plats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar