30 augusti 2010

Intensiv men lång överlappning

Solnedgång på floden Weser, juli 2010.
Foto: Pontus Jönsson
TERNEUZEN- RORO 1, HOLLAND
2010-08-30, kl 20:30 svensk tid


I Northfleet kom som jag nämnde min avlösare ombord och vi kör nu hårt för att få klarhet i alla rutiner och arbetsuppgifter som åligger en överstyrman i Atlanttrafikens stolthet, TransFighter. Jag hade glömt bort hur svårt och komplicerat lastning och beräkning av papperslaster kan vara för den oinvigde. Vi övar hårt på olika lastfall, går igenom rapporteringsförfarande både till hamnmyndigheter, till stuverier och andra som är intresserade av hur myckte sopor vi har ombord, vilka suspekta hamnar vi besökt tidigare och om vi förväntar oss något terroristangrepp inom överskådlig tid.

Vi lämnade ett Northfleet i hård vind och rullade över kanalen till Wandelaar Pilot Station utanför Belgiens kust. Där var lotsplatsen stängd men helikopterlots fanns tillgänglig så vid 4-tiden i morse firades en lots ner på den förligaste av lastluckorna. Jag låg och sov vid detta tillfälle så någon bild finns inte på detta.

Ankomsten Terneuzen var minst lika blåsig den men tidigt efter frukost i morse var vi på plats och kunde börja lossa. Här ligger vi över natten och avgår under morgondagen. Nästa brygga Bremen som ligger vid floden Weser (se bild ovan).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar