26 augusti 2010

Lossning i franska Rouen


Lossning av pappersmassa ur Lower hold #3
Foto: Pontus Jönsson

ROUEN - QRQ SHED 140, FRANKRIKE
2010-08-26, kl 14:40 svensk tid


Efter att ha kämpat oss upp för den slingrande Seine kunde vi igår kväll vid 18-tiden knyta fast vid Quai Rouen Quevilly och skjul nr 140. Stuveriet mötte upp och tog ombord två stycken truckar men lossningen tog inte sin början förrän i morse. Den pågår fortfarande men kl 18 nockar stuveriet av igen och då är den stora frågan hur mycket last som återstår att lossa i morgon.

Avgångar och ankomster från Rouen är starkt begränsade och beror helt på tidvattnet och fartygets aktuella djupgående. Så det är också detta som kan försena oss från denna franska idyll. Northfleet kommer vi att nå på lördag i vilket fall som helst men avgången här styr huruvida det hinns med att lossa någon last i England på lördag. Vi får helt enkelt vänta och se.

För övrigt ser jag fram emot att nya Ship Simulator Extremes släpps i morgon. Då får man kanske se vilka fartyg som verkligen är med i denna uppdatering. Jag och flera med mig ombord slår gärna ihjäl någon timma genom att köra lite båt i Ship Simulator 2008. Om den nya versionen verkar tilltalande så lägger jag nog en beställning när jag kommer hem.

2 kommentarer: