10 augusti 2010

Massa massa i "Tre Floder"

Utsikt från vår kajplats i Trois Rivieres, Canada
Foto: Pontus Jönsson
TROIS RIVIERES, QUEBEC, CANADA
2010-08-10, kl 19:30 svensk tid


Igår kväll strax efter 18 lämnade vi Pointe au Pic akter om oss. För ovanlighetens skull vände vi inte runt skutan och gick tillbaka ner mot lotsplatsen, Escoumins, utan fortsatte längre uppströms ca 12 timmar till Trois Rivieres, även kallat Three Rivers (tre floder).

Det är lots hela vägen och man till och med byter lotsar när man passerar Quebec City. Det var lite kul att passera den hamnen igen eftersom det var där jag mönstrade på min första båt som styrman för lite drygt sex år sedan. Alida Gorthon var damen jag klev ombord i med darrande ben och fullpackad väska. Det har hänt en hel del sen dess men aldrig har fått återse Quebec City. Inte förrän nu det vill säga. Det var dock mitt i natten och vi passerade bara förbi men likväl kunde jag känna historiens vingslag!

Vi lastar sedan tidigt morgon pappersmassa här i Trois Rivieres och trots det gråmulna och regntunga utomhusklimatet så ser staden mycket gemytlig och trevlig ut där den skymtas strax bortom hamnens stora plåtskjul. Vi får väl se om styrman Jönsson avlägger visit efter att stuveriet nockat av för kvällen.

Måndagkväll på St Lawrence-floden
Foto: Pontus Jönsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar