01 augusti 2010

Mot Nordamerika


Då är väskan packad, alla resedetaljer och övrig dokumentation på plats och i morgon förmiddag lyfter SAS flight SK903 mot Newark med mig ombord. Planet, en Airbus A330, avverkar sträckan på 8 timmar och 30 minuter enligt tidtabell. Väl på Newark International Airport får jag ta mig genom tull och immigrations och har sen ganska lång tid på mig innan mitt plan mot Halifax, Canada lyfter fram på kvällskvisten.

TransFighter är på väg mot Pictou och det är också dit jag slutligen är på väg. Förmodligen blir det hotell där innan båten kommer in på tisdag morgon.

Det blev i alla fall 3 veckor på hemmaplan och vädret har ju till större delen varit kanon och dagarna har varit välfyllda med aktiviteter tillsammans med släkt och vänner. Kanon! Nu återstår att se när jag kommer hem härnäst.

Nästa inlägg kommer när jag är åter ombord i Fighter.

1 kommentar:

  1. Hej Pontus! Kom in på din blogg av en slump då jag surfade runt och letade info om att jobba inom sjöfarten. Tycker ditt jobb verkar rejält spännande. Går i tankarna att söka samma utbildning som du gick i Kalmar. Men när jag har kikat runt på olika forum verkar det som att arbetsmarknaden för nyutexaminerade sjöbefäl inte är jätteljus just nu. Tänkte höra vad du har för tankar om det?
    Skulle vara oerhört tacksam om du kunde ta dig tid att skicka ett kort mail eller svara här i bloggen! Har mailen: johanalenius@hotmail.com
    Tack för intressant läsning iaf! /Johan

    SvaraRadera