20 augusti 2010

Övning övning


Dags att överge fartyget
Foto: Pontus Jönsson
VÄST OM CABO FINISTERRE, SPANIEN
2010-08-20, kl 13:30 svensk tid


Efter lunch ljöd brandlarmet och ännu en brandövning kunde ta sin början. Budskapet var enkelt: Brand i Byssan, ingen saknas men middagen håller ju på att brinna upp så in med rökdykare och rädda det som räddas kan. Sagt och gjort, i egenskap av rökdykledare för brandgrupp 1 samlade jag mina mannar och skred till verket. Efter en snabb orientering i utrymmet lokaliserades brandhärden som också kunde släckas innan rökdykarna återvände ut på däck. Sen gick brandgrupp 2 under ledning av 1:e Fartygsingenjören in för efterkontroll. Allt lugnt.

Tyvärr hade all mat vid det här laget brunnit upp och beslutet togs att överge fartyget. En livbåtsövning tog form. Efter samling vid livbåten embarkerade besättningen densamma och intog sina platser i båten. Utsikten från min position som båtförare kan skådas på bilden till höger.

Igår efter vakten blev jag sittandes framför datorn och kom då på att jag under tiden i lumpen på Berga Örlogsskolor och på Isbrytarförbandet så skapade jag en hemsida som sammanfattade den här tiden. Döm om min förvåning när hemsidan fortfarande låg kvar på Swipnets servrar. Här finns bilder och en dagbok (det var innan blogg var ett allmänt känt ord) som beskriver vår vardag ombord. Pontus Lumpensida >>

Till sist vill jag bara uppmärksamma att bloggen har bytt hemmahamn och återfinns nu på http://blog.pontos.se (den gamla adressen länkar er automatiskt vidare men uppdatera era bokmärken för säkerhets skull så att ni inte missar något)

Ankomst Ferrol i morgon bitti och vi avgår sen igen framåt kvällningen mot Santander.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar