04 augusti 2010

På jobbet igen

Hotellet i Pictou där jag fick några timmars välbehövlig sömn
Foto: Pontus Jönsson
PICTOU, NOVA SCOTIA, CANADA
2010-08-04, kl 23:00 svensk tid


Påmönstringsresan gick bra. Efter att ha spenderat en timma i inchecknings-kön på Arlanda kunde jag passera genom alla säkerhetskontroller och borda planet till New York. Flygresan gick bra och SAS har faktiskt de fräschaste måltiderna som jag upplevt på långflygningar. En riktigt trevligt komponerad bricka landade på bordet vid säte 39C bestående av en sallad, Chicken curry, en vinbärskaka till efterrätt, vitlöksost och kex däremellan och naturligtvis en kopp välsmakande kaffe. Full pott till SAS.

Väntan på Newark var ganska lång men jag strosade runt och tittade på folk, åt en bit mat och naturligtvis skådade lite flygplan. Framåt kvällen bordade jag en DeHavilland Dash8 Q400 från Continental som tog mig upp till Halifax. Kön till Immigrations i Canada växte sig lång så där förlorade jag värdefull sömntid. Jag klev upp kl 05.20 på morgonen och efter en bilfärd på 1.5 timma till Pictou kunde jag cirka kl 05.20 svensk tid gå och lägga mig på hotellrummet efter 24 timmar på resande fot. 5 timmar senare ringde klockan och det var dags att ta sig till TransFighter som nu hade kommit in till Pictou Marine Terminals.

Nu är jag åter i "lunken" ombord och vi lastar så mycket vi kan mellan regnskurarna. Avgång på fredag mot Pointe au Pic förmodligen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar