22 augusti 2010

Viva España

Santander sett från Fighter. Arkivbild
Foto: Pontus Jönsson
SPANIENS NORDKUST, PÅ RESA TILL SANTANDER
2010-08-22, kl 12:00 svensk tid


Nu är det snart tre veckor sen jag hals över huvud fick kasta mig iväg till Canada för att mönstra på. Min avlösare är nu utsedd och kommer i Northfleet för överlappning till Lübeck där jag mönstrar av om sisådär två veckor. En kul detalj är att avlösaren, som är ny i bolaget, var överstyrman och tillika min handledare på M/S SKAGERN när jag var elev där hösten 2003.

Igår gjorde vi ett stopp över dagen i Ferrol och kastade ut 1 830 ton tidningspapper och smyger nu fram längs Spaniens nordkust för att ta lots för Santander kl 17:15. Vi får en lugn kväll innan stuveriet knackar på dörren i morgon bitti. Lossning av pappersmassa står på agendan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar