01 september 2010

Nu börjar arbetstiden lida mot sitt slut

Många seglare på Weser
Foto: Pontus Jönsson
BREMEN - NEUSTÄDTERHAFEN, TYSKLAND
2010-09-01, kl 21:00 svensk tid


Dagarna brukar gå fort mot slutet och den här törnen är inget undantag. Det är fullt upp med de vanliga sysslorna varvat med upplärning av min avlösare.

Vi har nu nått resans sista lossningshamn som är Bremen och här ska vi lossa en liten skvätt i morgon förmiddag innan vi, på lätten, styr kosan mot Kielkanelen...eller krondiket även kallat. Med oss på resan från Bremen till Lübeck får vi en av agenterna i Lübeck som vill få lite erfarenheter från båt. Hon har hand om båtar hela dagarna, men från landsidan, och vill nu skaffa sig en liten insikt i hur livet ombord på fartyg i allmänhet, men TransFighter i synnerhet, kan te sig.

De närmaste dagarna kommer nog bli ganska hektiska så jag deklarerar redan nu att detta blir sista inlägget från fartyget och jag återkommer i bloggvärlden när jag väl kommit hem till Köping igen. Det blir hyrbil från Lübeck, via Border shop i Puttgarden, vidare mot Helsingör, därefter släpper jag och Lasse av Mats i Åled innan jag i min tur blir avsläppt av Lasse hemma på min gata i stan. Hemkomst på söndag!

Tack för visat intresse!

1 kommentar:

  1. Har med intresse följt dej på ditt senaste arbetspass. Trevlig semester!

    SvaraRadera