28 oktober 2010

Götaverken - Cityvarvet

TransFighter i Cityvarvets docka
Foto: Pontus Jönsson
GÖTAVERKEN - CITYVARVET, GÖTEBORG, SVERIGE
2010-10-28, kl 19:00 svensk tid


Jag ber om ursäkt för att första inlägget från fartyget har låtit vänta på sig lite för länge. Jag hoppas dock att ni kan tänka er att ha överseende med detta eftersom de första dagarna på varv alltid är intensiva.

Vi mönstrade ju på i tisdags och då hade fartyget varit torrsatt nästan ett dygn. Vi började med avlämning från våra kollegor och sen klev vi i overallerna igen och det här jobbpasset var raskt i full gång. Lloyd's inspektörer var ombord för klassning av alla ballasttankar så på schemat stod att få tankarna helt tomma. Detta görs genom att man öppnar bottenpluggen för respektive tank och låter vattnet rinna ut av sig själv.

Dag två drog igång med en rivstart efter det dagliga mötet med varvsrepresentater, tekniska inspektörer från rederiet och fartygsledningen. Lloyd's var nu inte ensamma om att vilja ha våran uppmärksamhet utan hade nu fått konkurrens av Transportstyrelsens fartygsinspektörer som påbörjade årlig besiktning. Den dagen var det fullt upp.

Idag var det åter en hel dag i ballasttankarnas tecken. Jag och Anders från Lloyd's har krupit runt i ett stort antal tankar. Redan efter första tankbesöket var overallen lerig, handskarna våta, walkie-talkien skitig och knäna ömma. En helt vanlig dag för ett överstyre på varv helt enkelt.

Vi kommer att docka ut i början på nästa vecka och förhalar då till en av kajerna akter om dockorna för fortsatta arbeten.

En av Stenas gamla Tysklandsfärjor akter om oss för ombyggnad till sin nya trafik på Polen
Foto: Pontus Jönsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar