15 november 2010

Ännu en födelsedag ombord

Livbåten sattes i sjön i söndags
Foto: Pontus Jönsson
ZEEBRUGGE - RORO 142, BELGIEN
2010-11-15, kl 13:00 svensk tid


Det blev som jag berättade en lugn helg i Zeebrugge. Jag och Mats gick iland för en bit mat på lördagskvällen. Vi trotsade skyfallet och utrustade oss med varsitt paraply från SMHI (så lämpligt). Det var väl värt promenaden. En mycket trevlig kväll och tidigt firande av födelsedagen.

Igår passade vi på att få livbåten i sjön, vilket ska göras med jämna intervaller. Vi lyfte ner den med hjälp av dävert och sjösatte den vid sidan om rampen. Efter att ha konstaterat att allt fungerade som det var tänkt lyfte vi upp den igen och kunde återgå till respektive verksamhet.

En annan TransAtlantic-kollega, TransTimber, gjorde en snabbvisit vid kajen bredvid oss. Hon går för tillfället på linjen Göteborg - Zeebrugge och är därmed lite mer av spårvagnstyp än den trafik vi ägnar oss åt. Inga långa liggetider där inte.

Idag är det i alla fall bra väder här i Belgien och vi blir färdiga fram på eftermiddagen och räknar med att kunna avgå kl 19. Vi ser ut att få tampas med en rejäl rökare när vi kommer ur Engelska kanalen men på nått sätt ska vi nog kunna ta oss runt den också.

TransTimber
Foto: Pontus Jönsson

2 kommentarer:

  1. Den var jag ombord i och följde med på en rundresa Kemi/Göteborg/Lybeck/Kemi och drog en ny rörledning i komposit för barlasttankar. Trevlig besättning och go mat.

    Mässkalle

    SvaraRadera
  2. Grattis på födelsedagen! God tur över Atlanten.

    SvaraRadera