27 november 2010

End of sea passage

TransFighter väl förtöjd i Zeebrugge
Foto: Pontus Jönsson
US EAST COAST
2010-11-27, kl 17:00 svensk tid


Sjöresan kanske inte är riktigt slut än men själva Atlantöverfarten anser vi oss ha avverkat och löper nu på längs USA's ostkust. 120 sjömil norrut hittar man Long Island och vi har fortfarande ett dygn, förvisso i reducerad fart, kvar till Delaware Bay. Det blåser fortfarande en del men det är västliga vindar och där finns som bekant det stora landet USA som nu när vi är så pass nära förhindrar sjön från att bygga så mycket. I oceanografitermer uttryckt heter det att "fetchen" inte är tillräckligt lång.

Vi är inne på det 12:e dygnet sedan vi lämnade Zeebrugge och alla ombord börjar nog längta lite efter att se något annat än vita gäss på den stora oceanens vågtoppar och de gråa tunga molnen som belägrat himlen större delen av resan. Norrmännen på YR tycks förutspå temperaturer på uppåt 10 grader och växlande molnighet, låter lovande tycker jag. Vi kommer förmodligen att få besök av US Coast Guard eftersom det drar ihop sig till deras årliga kontroll men förutom det är det nog inte extravagant som väntas i Philadelphia. En helt vanligt lossning alltså.

2 kommentarer:

 1. Trevlig blogg!
  Hade ni MOB-övning utanför Cape May i eftermiddags svensk tid, eller fick ni besök av UCG?

  Mvh
  Thomas Brandt

  SvaraRadera
 2. Tack Thomas!

  Nja vi var lite tidiga och "slog ihjäl" någon timma genom att öva lite manövrering innan vi gick in i separationen mot lotsplatsen.

  //Pontus

  SvaraRadera