09 november 2010

Kort sjöresa mellan två kajer i Lübeck

Finnlines BALTICA låg för om oss vid Nordlandkai
Foto: Pontus Jönsson
FÖRHALNING NORDLANDKAI - SCHLUTUP
2010-11-09, kl 15:20 svensk tid


Vi förtöjde vid Nordlandkai igår förmiddag och lastningen av tidningspapper kom så igång framåt 16-tiden. Vår lastplanerare i Europa, Olli Lommi, anslöt också under dagen och styrde upp lastningen med fast hand på sedvanligt manér. En riktig tillgång!

Det regnade en del i morse vilket försenade lastningsstarten något men vid 15-tiden var vi i alla fall färdiga och med lots ombord förhalar vi nu nedströms Trave till nästa kaj här i Lübeck, Schlutup. Här kommer vi att ta ombord lite papper härstammande från Iggesund i Sverige. TransReel, ex Viola Gorthon, ska enligt uppgift lämna sin kajplats där kl 16.00 och då har vi lagom kommit fram och kan ta hennes plats så snart hon lämnat.

Vid Schlutup kommer det gå snabbt och vi lämnar förmodligen Lübeck bakom oss under kvällen. Vi fick på förmiddagen beskedet att vi ska gå via Kielkanalen. Det blir en passage av kanalen under dagtid imorgon då alltså. Zeebrugge är nästa destination och där drar vi igång lastningen på fredag morgon. Det är också sista utposten innan Atlantöverfarten. Återstår att se vilket väder det bjuds på därute.

1 kommentar:

  1. Hej Du, alltid lika intressant att följa med dagens händelser från TransFighter, hälsningar från Åland

    SvaraRadera