17 november 2010

Motigt väder

En höstlig körare i Biscaya
Foto: Pontus Jönsson
SÖDRA BISCAYABUKTEN
2010-11-17, kl 13:00 svensk tid


Så kom vi äntligen iväg från Zeebrugge och efter att ha brottats med mycket trafik i Engelska kanalen brottas vi nu mot ett lågtryck som satt kurs om kanalens mynning. För att undvika de allra värsta vindarna och groparna i sjön styrde vi rakt sydvart ner i Biscaya. På så vis rundar vi lågtrycket men kommer ändå inte undan dyningen som det fört med sig. Vi har nog några hoppiga dagar framför oss.

Just nu styr vi ut i Atlanten längs Spaniens nordkust och har fortfarande ganska hårda vindar. Det är ju inget ovanligt på den här traden så här års. Många var säkert dem som undrade vad vi gjorde i Biscaya på sydgående när AIS:en redovisade destination Philadelphia. Inte heller denna undanmanöver är speciellt ovanlig så här års eftersom papper är en känslig last och lasten ska vi vara rädda om. Det är ju trots allt den som vi tjänar pengar på. Så att få lasten från punkt A till punkt B, hel och ren, är vår käpphäst.

Framåt helgen ser vi ut att få lite trevligare väder, inte fullt så blåsigt, men kanske en envis dyning som håller sig kvar.

2 kommentarer:

 1. önskar fortsatt god tur till Philly!

  SvaraRadera
 2. Ni borde gå i U-läge istället Pontus, häftigt att kunna köra i 30 knop trots att det är orkan. :-D
  Fanns ju planer på att bygga om ryska ubåtar av Akula(Typhoon)klass till lastfartyg efter att det "kalla kriget" tog slut på 1990-talet.
  Tyvärr lades projektet ned efter protester från miljöorganisationer.

  Mvh// Thomas

  SvaraRadera