07 november 2010

På sydgående mot Tyskland

Aurora af Helsingborg korsade vår väg när vi passerade Helsingör
Foto: Pontus Jönsson
ÖRESUND
2010-11-07, kl 12:00 svensk tid


Vi kom iväg som planerat från Cityvarvet i fredags kväll men eftersom vi inte kan komma in i Lübeck förrän måndag morgon hade vi mycket tid att "slå ihjäl". Så efter att vi släppt lotsen vid Trubaduren puttrade vi fram i 4.5 knop söderöver för att på lördagsmorgonen stoppa maskin och driva i Laholmsbukten. Detta var mycket lägligt eftersom det då gavs möjlighet för bryggpersonalen att ratta in P4 och lösa Melodikrysset, av och med Anders Eldeman.

Vi fortsatte inte vår resa förrän i morse och jag hann precis passera Helsingborg innan min vakt var slut här på förmiddagen. Vi fortsätter nu ner längs danska sidan av Öresund, med passage av Kastrup när vi följer Drogdenrännan. I morgon bitti tar vi lots vid Traves mynning och fram på eftermiddagen drar lastningen igång vid Nordlandkai.

Vi har ägnat åt oss rengöring av lastrummen så att de är redo för att ta emot papperslast. Det blir alltid skitigt när man varit på varv eftersom det är mycket olika saker på gång och väldigt många olika människor i rörelse i hela fartyget. Själv tänkte jag göra lite AMOS-arbete nu efter lunch och sedan kanske en tupplur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar