30 november 2010

Philadelphia så gott som avklarat

Delaware River, November 2010
Foto: Pontus Jönsson
PHILADELPHIA, PENNSYLVANIA, USA
2010-11-30, kl 23:00 svensk tid


Tiden går fort när man har roligt. Resan uppför Delaware River i söndags kväll blev riktigt behaglig med ett fantastiskt fint ljus och alldeles stilla lugnt. Vid 21-tiden lokal tid var vi förtöjda vid Pier 80 South och kunde invänta stuveriets ankomst nästkommande morgon.

Vi hade också räknat med att US Coast Guard skulle dyka upp för sin årliga inspektion men de blev försenade under måndagen men meddelade glatt att de skulle komma idag istället. Vilket de också gjorde. Det hela förlöpte väl och vi klarade oss utan anmärkningar. Såklart!

Lossningen gick bra och stuveriet gick hem i bra tid på måndagskvällen men jag hade ändå ingen större lust att gå iland utan tog en hemmakväll på hytten istället.

17:30 lokal tid är det dags för avgång mot Corner Brook, Newfoundland och på vägen upp dit ska vi som vanligt byta lite ballastvatten och göra oss redo för ännu en myndighetsinspektion. Denna gång från Transport Canada som alldeles förmodligen dyker upp för en ballastkontroll. Det kommer kännas rätt skönt när vi lämnar Canada för avmönstring i Portland, när två tunga inspektioner ligger bakom oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar