02 november 2010

Uppdatering från varvet

Sluttampen på målningsarbetena i docken
Foto: Pontus Jönsson
GÖTAVERKEN - CITYVARVET, GÖTEBORG, SVERIGE
2010-11-02, kl 21:20 svensk tid


Livet på Cityvarvet fortlöper någorlunda enligt plan. Det är hektiska dagar men framåt kvällen lägger sig lugnet ombord. Som vanligt har våra filippinska kollegor talrika kontakter och när middagen dukats undan intas fartyget av vänner och bekanta. En och annan karaoketon kan höras från dagrummet på däck 6 också.

Göteborg har inte bjudit på något höjdarväder om jag ska vara ärlig. Regnigt och grått har det varit för det mesta men det har ändå funnits tillfällen där förhållandena varit acceptabla för målning. Det är enbart undervattenskroppen som kommer att förgyllas med ny färg och resultatet kan skådas på bilden ovan. Rodret som ses stå hårt babord är av typen Becker och fungerar fint vid rodervinklar ända upp till 70°

Förvandlingen av Stena Germanica till Stena Vision har försenat vår utdockning lite men nu har hon lämnat Cityvarvet och vi dockar ut i morgon. Redan vid 07.30 börjar dockan att sänkas och vi fyller ballasttankar för få acceptabelt djupgående och trim innan vi med två bogserbåtars hjälp tar oss till kajen några fartygslängder akter om dockan.

2 kommentarer:

 1. Hej Pontus.
  Vad är det för diameter på er propeller?
  Anledningen till min fråga är att personerna i orangea overaller i bakgrunden ser väldigt små ut jämfört med fartygets roder.

  Mvh Thomas

  SvaraRadera
 2. Hej Thomas!

  Diametern på propellern är 5,7 meter

  //Pontus

  SvaraRadera