04 december 2010

Ankomst Corner Brook

Manövrering mot kajen i Corner Brook
Foto: Pontus Jönsson
CORNER BROOK, NEWFOUNDLAND, CANADA
2010-12-04, kl 23:00 svensk tid


Klockan 07.30 i morse purrades jag av vakthavande styrman med beskedet: "För och akter om 30 minuter." Detta innebär alltså att jag förväntas vara stand-by vid min förtöjningsstation om 30 minuter. Ankomst Corner Brook stundar.

Jag begav mig ner till omklädningsrummet och svidade om, det var lite småkallt på morgonkvisten så det blev vinterjackan på. Jag är stationerad på poopen, vilket innebär den aktra förtöjningsstationen. Lite beroende på väderutsikter, om vi ska lägga akterrampen eller inte samt tidvatten- och strömförhållande så förtöjer vi på olika sätt. I dag var det 2 akterändor (förtöjningar som pekar akteröver från fartygets akter), 1 tvärända (som håller fartyget tätt mot kajen) och två akterspring (som pekar föröver från fartygets akter).

När vi var väl förtöjda drog arbetet med att ta ombord stuveriets truckar. Därefter kan lastningen börja.

Vi räknar med avgång Corner Brook först på onsdag så det kommer att bli några dagar till kaj. Så jag får anledning att återkomma härifrån vid nästa blogginlägg också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar