06 december 2010

Mindre än en vecka kvar ombord

Pappersrullar på bredden och på höjden
Foto: Pontus Jönsson
CORNER BROOK, NEWFOUNDLAND, CANADA
2010-12-06, kl 20:00 svensk tid


Som ni ser på bilden ovan så är lastningen i full gång här i Corner Brook. Stuveriet kör dygnet runt här så det är alltid aktivitet i fartyget. När vi ligger i hamn är jag vaktfri och har det övergripande ansvaret för lastningen och planeringen. Ibland kanske den last som jag har planerat på ett visst ställe i fartyget inte är färdigproducerat när det väl är dags och då får jag, i dialog med förmännen, improvisera lite för att hålla lastningen igång. Det brukar lösa sig till det bästa.

Någon direkt julstämning är det inte här utan snarare lite höstkänsla. Elva plusgrader och barmark är ju inte riktigt december för mig. Speciellt inte här i Corner Brook där det ofta brukar råda kyligare klimat än hemma. Omvänt förfarande i år alltså.

För nån timma sedan plingade det till i min epostlåda och det visade sig vara flygresan hem som var bokad. Vi flyger från Portland, Maine - Washington/Dulles - Frankfurt am Main - Stockholm/Arlanda. Jag hoppas landa på Arlanda, enligt tidtabell, runt lunch på måndag. Dags att börja skriva på avlämning till min avlösare och provpacka väskan alltså.

2 kommentarer:

  1. Transfighter skall gå via Rönnskär 2011-01-11,
    är det en ny "rutt" pågång?

    Mvh / Guldkungen

    SvaraRadera
  2. Nja det tvivlar jag på. Fast en ströresa nån gång då och då kan vara aktuellt.

    SvaraRadera